Sinopsi

Persona és un espectacle de petit format, intimista, que neix de l'experiència acumulada  de més de 20 anys investigant la màscara, tasca que combina amb la docència, la interpretació i la construcció màscares.

Des de sempre s'ha dit que a la màscara hi persisteix aquest sentit ritual que la va fer néixer. I és que qualsevol persona que hagi tingut l'ocasió de experimentar-la pot descriure l'efecte màgic que produeix el contacte amb aquest element. Per molta varietat de màscares que hi hagi al món, mai en no trobarem dues d'iguals.

El meu agraïment a l'escultor anònim balinès que va construir aquestes meravelles.

En aquest espectacle es combinen: la poesia, la màscara, el clown, la commedia dell'Arte i la manipulació d'objectes, en un espai reduït on  l'espectador és còmplice en tot moment d'allò que succeeix.

Per mitjà de la màscara represento la meva visió de l'amor, del desamor i de la mort des de diferents punts de vista, des del més subtil al més descarnat.

Per què "persona"? perquè aquesta paraula que prové del grec significa "màscara", i perquè em permet fer un homenatge a un dels millors cineastes de tots els temps: Ingmar Bergman.

PERSONA

Idea, interpretació i direcció  

 

Javier Villena 

 

Fitxa tècnica

Il·luminació : Manel Sanmartí

Vídeo: Eduardo Santiesteban

Disseny de cartell: Tigran Masic

Fotografies: Claudio Perrone

Músiques: Rigatti, tradicional francesa, tradicional japonesa, stravinsky, Saeta, Mozart, Bach, Britten, Vangelis, Teatre Noh.

Poesies: Federico Garcia Lorca, Valle-Inclán, Gustavo Adolfo Bécquer, Calderón de la Barca.

Agraïments:

 

Centre Cultural Sant Josep de L'Hospitalet del Llobregat, Tigran Masic, Rosa Orive, Vicens Elipe, Jordi Serra, Jordi Altimira, Miquel Simó, Carles Garriga, Carles Codina, Xavier Alicart, Jordi Tejedor, Eduardo Santisteban, Esteban Piera, David Pinyol, Claudio Perrone, Alessandra Erriquez, Manel Sanmartí.

Espectacle dedicat a una persona que amb la seva sensibilitat i entrega total em va fer descobrir aquest meravellós llenguatge: Manel Barceló. També als que ja no hi són i van deixar alguna cosa de la seva essència... 

A la memòria de Pedro Álvarez Peso.

Tràiler